25 Temmuz 2012 Çarşamba

Simit


Malzemeler
  • Kavrulmuş susam
  • Pekmez (daha kızarmış bir görüntü için)
  • Hamur Malzemeleri 
  • 1 su bardağı ılık su (250 ml 1cup)
  • 1 su bardağı ılık heavy cream veya çiğ krema yoksa süt de olabilir. (250ml 1 cup)
  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un (all purpose flour ) Su bardağı ölçüsü 1 cup yani 250 ml
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı

Susamı orta ateşte pembeleşinceye kadar kavur. 
1 su bardağı ılık su, süt ve şekeri karıştır ve mayayı ekle ve kabarması için bir kaç dakika bekle. 
Büyük bir yoğurma kabı içine unu, tuzu, sıvı yağı ve yumurtayı koy ve mayalı sıvıyı yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başla. Yumuşak ele çok fazla yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğur, üzerine un serperek temiz yaş bir temiz bez ile ört ve beklemeye bırak. 
Hamur kabardıktan sonra hamuru uzun bir şerit haline getir ve bunu küçük eşit parçalara böl. Bu parçaları da uzun uzun yuvarla ve ikisini birbirine sar, yuvarlak bir şekil ver ve uçlarını birleştir. Bu hamuru pekmezli suya ve ardından da kavrulmuş susama batır ve tepsiye diz. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişir. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder